2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 6:56
No menu items!

Deutsche Welle: Iohannis și Cîțu au închis ochii în fața pandemiei. Nu au făcut aproape nimic pentru a-i convinge pe români să se vaccineze

spot_img

Publicația germană Deutsche Welle a scris, miercuri, despre discursul președintelui Iohannis susținut acum o zi, că este unul cinic, ”având în vedere că atât el cât și premierul Cîțu nu au făcut aproape nimic pentru a-i convinge pe românii sceptici să se vaccineze.” ”Klaus Iohannis și Florin Cîțu au închis ochii în fața pandemiei”.

Gestionarea pandemiei de către statul român a făcut subiectul presei internaționale, astfel că, Deutsche Welle a scris, miercuri, despre criza prin care trece țara noastră, în contextul celui de-al patrulea val de coronavirus. 

”Iohannis și guvernul pe care l-a susținut, condus de prim-ministrul Florin Cîțu, care este acum doar interimar, au acționat haotic în gestionarea pandemiei de luni de zile, au închis ochii și chiar au minimizat pericolele coronavirsului”, scrie publicația.

Jurnalistul  Keno Verseck, autorul articolului a amintit despre cum Iohannis și Florin Cîțu anunțau încă din vară că pandemia a fost învinsă și nu s-au preocupat deloc să convingă oamenii de importanța vaccinului împotriva Covid-19.

”Președintele Klaus Iohannis și guvernul condus de premierul Florin Cîțu nu au făcut aproape nimic pentru a contracara scepticismul generalizat al românilor, legat de vaccinul anti Covid-19, ba mai mult, aceștia au declarat, încă din luna iunie, că pandemia a fost învisă, cu toate că experții avertizau de cele ce aveau să urmeze”, a mai spus jurnalistul Deutsche Welle.