10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:14
No menu items!

Descinderi în Prahova. Sunt căutate persoane care au păcălit statul în starea de urgență

spot_img

Poliţiştii au descins, marţi, la mai multe adrese din Prahova, la locuințele unor persoane bănuite că au obţinut ilegal indemnizaţii de sprijin de la stat pe durata stării de urgenţă, dar şi indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, efectuează 14 percheziții domiciliare, urmând a se pune în executare 16 mandate de aducere.

Potrivit Poliției Române, din cercetări, a reieșit că persoanele bănuite ar fi obținut, în mod ilegal, bani de la bugetul de stat, cu titlu de indemnizație de sprijin, pe durata stării de urgență instituită în contextul pandemiei cu SARS-CoV-2. Totodată, ar fi solicitat acordarea unor indemnizații pentru creșterea copilului, în baza unor venituri declarate fictiv.

Prejudiciul cauzat este de peste 26.000 de lei. De asemenea, prin acțiunile desfășurate în această dimineață, s-ar fi împiedicat obținerea frauduloasă a unei alte sume, de aproximativ 1.600.000 de lei.

                                                                                                                  Adina Silav