26.4 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 17:16
No menu items!

Sindicaliștii din Sănătate se revoltă față de restricțiile impuse de Raed Arafat și cer să fie primiți la Cotroceni

spot_img

Restricțiile impuse de șeful DSU, Raed Arafat ca urmare a creșterii numărului de infectări, nemulțumește personalul medical. Sunt nevoiți să renunțe la concedii și să vină la serviciu în zilele libere, când li se cere. Drept urmare, Federaţia Solidaritatea Sanitară cere ca restricţiile impuse lucrătorilor să fie compensate de acordarea altor drepturi salariale.

„În această stare de haos politic, sistemul public de sănătate este «o armată» care continuă, disciplinată, lupta împotriva pandemiei, lucrătorii din sănătate suportând acum costurile unei strategii politice inadecvate de prevenire a infectărilor. Restricţiile unor libertăţi pe care le suportă profesioniştii din sănătate în această perioadă (unul dintre exemple fiind suspendarea dreptului la concediul de odihnă), introduse în interesul apărării sănătăţii publice, trebuie compensate prin acordarea altor drepturi legale. Ansamblul poverilor aşezate pe umerii lucrătorilor din sănătate justifică solicitarea de sprijin adresată decidenţilor”, a transmis, marţi, Federaţia Solidaritatea Sanitară.

Sindicaliştii se plâng că sporurile sunt îngheţate la nivelul anului 2018. Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită acordarea de urgenţă a salariului de bază prevăzut de legea 153/2017 la nivelul anului 2022 şi raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază aflat în plată.

„Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită public Preşedintelui României, în calitate de girant al guvernării şi gestionar al acestei crize, organizarea unei întâlniri pentru identificarea soluţiilor rapide pentru acordarea acestor drepturi legale şi stabilirea formelor de sprijin adiţional de care au nevoie profesioniştii din sănătate în această perioadă”, au mai transmis sindicaliştii.

Şeful DSU Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei, între acestea fiind posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune. De asemenea, s-a decis dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

                                                                                                  C.Dumitrescu