5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 10:30

Deputatul Vlad Nistor a fost declarat incompatibil

spot_img

ANI a stabilit că Vlad Nistor, deputat și fost decan al Facultății de Istorie de la UB, fost director al Institutului Diplomatic Român a fost în stare de incompatibilitate între 2010 și 2012

vlad nistor

Agenția Naționalã de Integritate a constatat că în perioada 29 aprilie 2010 – 01 octombrie 2012, Vlad Nistor a deținut, simultan cu funcția de decan al Facultății de Istorie, Universitatea București, și funcțiile de director al Institutului de Studii Diplomatice din cadrul Facultății de Istorie, dar și funcția de director al Departamentului de Istorie Anticã, Arheologie și Istoria Artei din cadrul aceleiași facultăți.

Inspectorii de integritate susțin că legea a fost încălcată deoarece funcțiile de conducere (decan, director de departament, de unitate de cercetare) nu pot fi cumulate. Deputatului i s-a adus la cunoștință ancheta ANI, iar el a depus un punct de vedere ca apărare.

Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului.

comunicat A.N.I.

S.M.