22.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 12:24
No menu items!

Deputatul „Mitralieră”, „ciuruit” de Curtea de Apel București

spot_img

Fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu, poreclit „Mitralieră”, va fi judecat de magistrații Curții de Apel București, care au decis, luni, că probele DNA strânse în dosarul în care este acuzat de fals, sunt valide. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la CAB a decis că procesul pe fond al fostului deputat poate începe. Cătălin Rădulescu este acuzat că a obținut ilegal titlul de luptător anticomunist, iar beneficiile obținute ulterior sunt necuvenite, prin fals în declarații.

Concret, DNA a stabilit că membrii Comisiei care i-a acordat titlul de luptător anticomunist i-au acceptat cererea bazată doar pe două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că inculpatul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.

Indemnizația aferentă titlului, a fost în cuantum de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021, a mai susținut DNA în rechizitoriu.

M. Nedelcu