28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:42
No menu items!

Deputații alungă turiștii de la Casa Poporului: Plătiți lifturile sau folosiți scările și faceți sport gratuit

spot_img

Secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, a declarat, luni, că turiştii care vor să admire panorama Capitalei de pe platforma Parlamentului ar trebui să plătească pentru folosirea lifturilor, în caz contrar fiind liberi să folosească scările şi să facă astfel „sport gratuit”.

Mircovici susține că, pentru eficiența economico-financiară a unei instituții, trebuie luate măsurile necesare şi nu trebuie ca aceasta „să desfăşoare nişte activităţi pentru a asigura nişte favoruri cumva”. „S-a pus problema ca peste tot acolo unde se fac anumite vizite care presupun folosirea unor mijloace, inclusiv a lifturilor, acestea se suportă contra cost. Deci dacă vrei să vezi panorama oraşului de pe platforma Parlamentului nu-i nicio problemă, atâta timp cât ai plătit vizita Parlamentului poţi să foloseşti foarte bine scările, să urci până sus şi să vezi panorama. Faci şi sport gratuit. Dacă vrei să foloseşti lifturile într-o astfel de situaţie probabil că trebuie să plăteşti. Aşa se plăteşte şi în Italia şi în altă parte la anumite obiective”, a spus Mircovici .

Deputatul Varujan Pambuccian a ridicat, în şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută, problema lifturilor care se strică din cauza folosirii excesive de către turişti. „Constat că marea majoritate a lifturilor merg din ce în ce mai greu, şi mai ales liftul care este dedicat urcării pe terasă al turiştilor. Anul trecut am stat cu el în reparaţii un an, şi ce s-a încasat de la turişti a acoperit o fracţiune din costul acelei reparaţii. Dacă vom continua aşa, vom sta cu el aşa – un an va funcţiona, un an va fi în reparaţii, şi vom merge în pierdere continuă. După părerea mea, aşa cum nu au mers turiştii timp de un an pe terasă, pot să nu meargă nici de acum înainte, ca să nu suprasolicităm celelalte lifturi, pentru că vom ajunge, în final, şi pe fondul faptului că locuri pentru fumat sunt puţine în Cameră, să avem toate lifturile defecte, şi ne va costa enorm toată reparaţia aceasta. Deci, rugămintea mea este să lăsăm lifturile să funcţioneze pentru cei care lucrează în Cameră, şi atât”, a spus Varujan Pambuccian.

Valeriu Motoc