18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 20:57
No menu items!

Cine este cel mai bogat fotbalist al lumii

spot_img

Lionel Messi, fotbalistul Barcelonei, cu 74 de milioane de euro, domină în continuare topul mondial al veniturilor anuale ale vedetelor fotbalului, în timp ce Angel Di Maria (Paris Saint-Germain) este pe primul loc în Franța, cu 24 de milioane de euro, potrivit unei anchete ce va apărea în numărul de marți al revistei France Football.

Messi, cu 74 de milioane de euro, cu 9 milioane mai mult decât în clasamentul precedent, îi devansează în continuare pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 67,4 milioane de euro, în creștere cu 13,4 milioane) și pe Neymar (Barcelona, 43,5 milioane de euro, în creștere cu 7 milioane de euro). Acest trio fruntaș este neschimbat pentru al treilea an consecutiv.

France Football a luat în calcul salariile brute, înainte de cotizațiile sociale și de impozite, precum și primele de meci, contractele de publicitate și primele de instalare.

În Franța, PSG face legea în continuare, cu 14 jucători în Top 20 hexagonal. Di Maria îi devansează pe coechipierii săi Thiago Silva (23 de milioane de euro, în scădere cu un milion) și Zlatan Ibrahimovic (23 de milioane de euro, în urcare cu 8 milioane). Top 20 pentru Ligue 1 ține cont doar de salarii și de primele prevăzute în contracte, a indicat France Football.

„La antrenori, chiar demis, Jose Mourinho conduce clar (24 de milioane de euro) și este urmat de Pep Guardiola și Fabio Capello”, a prevăzut France Football într-un comunicat de presă.