7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 0:43

Jandarmi la frontierele cu Serbia, Bulgaria și Moldova

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut, luni, Jandarmeriei Române să acționeze împreună cu Poliția de Frontieră, în mod integrat, pentru creșterea nivelului de siguranță la frontierele cu Serbia, Bulgaria și Moldova.

“Aceste acțiuni vor fi completate de măsurile operative decise a fi luate în comun cu respectivele state în urma întâlnirilor bilaterale pe care ministrul Petre Tobă le-a avut în ultima perioadă cu omologii săi”, se arată într-un comunicat de presă transmis de oficialii Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit MAI, ministrul afacerilor interne a condus o ședință de analiză a îndeplinirii obiectivelor asumate de MAI pentru primul trimestru al anului 2016. “În ceea ce privește creșterea siguranței cetățeanului, obiectivul principal al MAI, analiza primelor trei luni ale anului 2016 a evidențiat menținerea trendului descrescător al infracțiunilor sesizate (scădere cu 3% față de perioada similară a anului trecut), în planul ordinii publice fiind înregistrate cu 8% mai puține infracțiuni stradale”, se mai arată în comunicat.

Candidații la posturile de polițiști, mai mult timp pentru depunerea fișelor medicale

Pentru că există o concurență acerbă pentru locurile scoase la concursurile, media fiind de 14 înscriși pe loc, Tobă le-a cerut șefilor inspectoratelor generale care organizează aceste concursuri să ia măsuri pentru buna lor desfășurare, inclusiv să prelungească perioada necesară candidaților pentru depunerea fișelor medicale, fără să afecteze etapele programate pentru desfășurarea acestor concursuri.

În plus, s-a decis și prelungirea perioadei destinate testării psihologice a candidaților.

Organizarea alegerilor locale, în grafic

“Având în vedere obiectivul organizării în bune condiții a alegerilor locale din iunie 2016, analiza de astăzi (luni – n.r.) a evidențiat că toate activitățile aflate în Calendarul electoral sunt în grafic și nu există situații deosebite. Procesul de achiziție centralizată a timbrelor, ștampilelor și autocolantelor este în grafic, iar primele instruiri cu prefecții au fost realizate”, mai precizează oficialii MAI.

Măsuri speciale de Paști și proiecte legislative

În cadrul ședinței de luni, au fost evaluate acțiunile în plan organizatoric și legislativ, printre acestea din urmă aflându-se proiectele de acte normative inițiate de MAI privind managementul sistemului de urgență, modificările privind structura organizatorică a MAI sau propunerile privind modificarea legii privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, mai arată oficialii MAI.

“Având în vedere specificul perioadei următoare, marcată de vacanța elevilor, sărbătorile religioase ale Floriilor și Paștelui Ortodox, structurile MAI vor dispune măsuri pentru creșterea numărului de efective destinate asigurării măsurilor de ordine publică și vor intensifica controalele pe linia combaterii infracțiunilor economico-financiare, a evaziunii fiscale sau a comercializării produselor contrafăcute”, se concluzionează în același comunicat.

R.D.