7.9 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 10:39

Denunțătorii din „Microsoft”, Florică și Pescariu, audiați la DNA

Omul de afaceri Claudiu Florică a fost audiat, luni, timp de peste o oră la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta refuzând să facă declaraţii despre dosar sau calitatea în care a fost chemat. La sediul DNA a ajuns şi Dinu Pescariu.

Omul de afaceri Claudiu Florică, fostul şef Fujitsu România, inculpat în dosarul Microsoft pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

La sediul DNA s-a prezentat şi Dinu Pescariu, denunţător în dosarul “Microsoft”.

„Concret, în calitate de reprezentant al Fujitsu Siemens Computers GmbH, inculpatul Florică Claudiu Ionuţ, pentru a crea aparenţa că firma respectivă este unic distribuitor al produselor Microsoft şi pentru a se evita organizarea unei licitaţii publice, a semnat ofertele comune Fujitsu Siemens Computers – Microsoft România din data de 02.10.2003, respectiv 12.03.2004. Cele două oferte au fost semnate atât de Hotăran Silviu (cea din data de 02.10.2003) cât şi de Artopolescu Ovidiu Petrişor (cea din data de 12.03.2004), în calitate de reprezentanţi ai Microsoft România. Cele două oferte conţineau preţuri cu mult supraevaluate faţă de sumele cu discount pe care le cerea în realitate compania Microsoft”, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Prejudiciul în dosar a fost stabilit la aproape 67 de milioane de dolari.

Andrei Tudor