10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 20:33

Demonstrație de forță a Rusiei în Siria. Anunțul făcut de Pentagon

spot_img

Pentagonul a anunţat că aeronave americane au fost nevoite să-şi schimbe cursul de zbor pentru a evita coliziunea cu avioane rusești în Siria, generând îngrijorări privind un incident internaţional, relatează publicaţia “The Hill” în ediţia electronică.

Oficialii americani au declarat miercuri că cel puţin un astfel de incident a avut loc în ultima săptămână, după ce Rusia a declanşat ofesinva aeriană în Siria.

Pericolul unui accident militar între forţele celor două ţări care operează în spaţiul aerian sirian a crescut, în timp ce discuţiile pe tema apărării între SUA şi Rusia stagnează.

“Am luat măsuri pentru a asigura separarea sigură a aeronavelor, dar continuăm să efectuăm misiuni deasupra Irakului şi Siriei, în sprijinul acestei misiuni de degradare şi distrugere” a grupării Stat Islamic, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis.

Potrivit CBS News, avioanele rusești au ajuns la 32 de kilometri de aeronavele americane şi la numai câţiva kilometri de drone ale SUA.

Rusia reprezintă o ameninţare şi pentru avioanele americane din Irak, unde Pentagonul efectuează raiduri asupra obiectivelor grupării Stat Islamic.

Rusia a lansat miercuri rachete de croazieră de pe nave din Marea Caspică spre Siria, care au traversat spaţiul aerian irakian, pe unde zboară avioanele americane şi ale coaliţiei.