4 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 19:20
No menu items!

Delegația PSD din Parlamentul European solicită dezbatere urgentă privind creșterea dramatică a prețurilor

spot_img

Delegația PSD din Parlamentul European a solicitat o dezbatere prioritară, cu rezoluție, în cadrul sesiunii plenare din luna octombrie, în legătură cu creșterea prețurilor la energie, o problemă majoră existentă la nivelul Uniunii Europene.

În România, creșterea tarifului la energie electrică a declanșat un val de scumpiri în toate domeniile, iar europarlamentarii PSD atrag atenția că situația va deveni și mai dificilă în sezonul rece.

“Importanța acestei probleme va crește și mai mult pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece. În România, situația este alarmantă, fiind una dintre principalele preocupări publice, așa cum este și în Spania, Italia și în multe alte țări ale Uniunii Europene.

Actualul context va deveni tot mai greu de suportat pentru familiile cu venituri foarte mici, dar și pentru IMM-uri. Acesta este motivul pentru care solicităm o dezbatere cu rezoluție, pentru 1 octombrie, cu titlul – „Soluții europene privind creșterea prețurilor la energie: o cale de urmat în lupta cu sărăcia energetică”.

Prin acest demers ne așteptăm ca și Comisia Europeană să prezinte soluții suplimentare, rapide și concrete, pentru a răspunde astfel riscurilor cu care se confruntă România și multe alte state din UE”, au menționat într-un comunicat de presă reprezentanții Delegației Române S&D.

Comunicatul integral AICI

                                                                                                    C.Dumitrescu