0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 15:01
No menu items!

De la tortură la secția 16 la secția 5. Cine este șeful polițistului care a spulberat două fetițe pe trecerea de pietoni

spot_img

Secția 5 Poliție din Capitală, unde lucra agentul care a spulberat cu mașina două fetițe pe trecerea de pietoni, s-a transformat în “batalion disciplinar de cadre” pentru conducerea Poliției Capitalei.

Secția 5 Poliție a fost frecvent, în ultimii 20 de ani, în mijlocul unor scandaluri penale. De la trafic cu carburanți la abuzuri legate de portul măștii de protecție până la accidentul teribil produs, joi, în urma căruia o fetiță de 13 ani a murit, iar prietena acesteia, de 11 ani, a fost grav rănită.

În loc să numească la conducerea acestei secții oameni fără pată din toate punctele de vedere, capabili să credibilizeze unitatea, conducerea Poliției Capitalei a transformat se pare Secția 5 în “batalion disciplinar de cadre”. Comandantul acestei secții, comisarul șef Gabriel Roman, șeful agentului propus pentru arestare în urma accidentului produs pe strada Laminorului, a fost, în ultimii ani, în centrul unor scandaluri de tortură și încălcări ale legii, din poziția de șef al Secției 16 din Capitală. Drept răsplată a fost mutat, însă, la conducerea Secției 5.

Astfel, în iulie 2020, comisarul șef Gabriel Roman a fost acuzat de subalterni de la Secția 16 Poliție că i-a infectat voit cu COVID-19, după ce bolnav fiind, a încălcat legea, și a participat, alături de ei, la un meci de fotbal.

La 1 septembrie 2020, 9 subalterni ai lui Gabriel Roman, au fost acuzați că au bătut și torturat doi tineri pe care i-au abordat pe stradă sub pretextul că nu ar fi purtat masca de protecție. Cazul a șocat la acea dată opinia publică, cu atât mai mult cu cât victimele au și murit ulterior, însă, decesele au fost puse pe seama consumului de droguri. Și în prezent, familiile victimelor, care au acuzat permanent poliția de moartea tinerilor, își caută dreptatea în instanță.

În 2021, la scurt timp după ce subalternii lui Roman au fost trimiși în judecată de procurori pentru tortură și lipsire de libertate în mod ilegal, comisarul șef a fost numit șef al Secției 5 Poliție.

Raluca Dan