27.4 C
București
joi, 30 iunie 2022 - 22:49
No menu items!

De ce a fost condamnat Dan Voiculescu: „Eu cu treaba mea, sunt bărbat. Voi cu treaba voastră”

spot_img

Condamnarea lui Dan Voiculescu la închisoare a venit după refuzul acestuia de a „preda” trustul Intact, în lupta cu sistemul lui Traian Băsescu. Dezvăluirea adevăratului motiv al condamnării fondatorului trustului Intact a fost făcută, marți, de Adrian Ursu, directorul editorial al Antena 3. 

Adrian Ursu a vorbit, în emisiunea „Dosare de presă”, realizată de jurnalistul Mirel Curea pe evz.ro. despre presiunile făcute asupra lui Dan Voiculescu, în perioada în care Antena 3 prezenta ilegalitățile comise de Mircea Băsescu, fratele lui Traian Băsescu.

Adrian Ursu a spus că Dan Voiculescu a refuzat să „predea” postul de televiziune, așa cum s-a întâmplat în multe alte cazuri în media, chiar dacă i s-a transmis că, procedând astfel, va fi achitat.

„Și mai e ceva. Dincolo de toată mitologia din oraș, ca să zic așa, faptul că fondatorul trustului ăsta și-a asumat ca tot ce se întâmplă acolo, chiar dacă îi este potrivnic, să fie lăsat în sfera libertății de exprimare… Și-a asumat, deși avea la îndemână cheia. Putea să zică „Eu închid sau o dau. Sau o predau”, ceea ce era și mai simplu. Au făcut-o mulți, din păcate: au prestat această predare, aproape de la un capăt la altul, al afacerilor de media românești”, a spus Adrian Ursu.
 
Acesta a relatat și ce le-a transmis Dan Voiculescu, în cadrul unei discuții cu conducerea Antena 3: „Eu cu treaba mea, sunt bărbat. Voi cu treaba voastră”.