1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:10
No menu items!

Cutremur în Croația. Jumătate dintr-un oraș a fost distrus / VIDEO

spot_img

Mai multe persoane au fost rănite în cutremurul cu magnitudinea 6,4 pe scara Richter, produs marţi la prânz în centrul Croaţiei, care a provocat ample distrugeri în oraşul istoric Petrinja, epicentrul seismului, transmit Reuters, AFP şi Hina, citate de Agerpres.

Darinko Dumbovic, primarul oraşului cu aproape 25.000 de locuitori, a declarat pentru publicaţia locală 24 sata că un copil şi-a pierdut viaţa şi că jumătate din oraş este distrus. Potrivit postului N1, grădiniţa din oraş a fost distrusă, dar, din fericire, nu se aflau copii înăuntru. Imagini de la faţa locului arată case în ruină şi oameni ajutaţi să iasă de sub dărâmături.

Armata a fost mobilizată să contribuie la operaţiunile de salvare.

Şeful serviciilor de urgenţă din Sisak, în apropiere de Petrinja, a relatat că numeroase persoane din ambele localităţi au suferit fracturi şi alte leziuni şi o parte au necesitate intervenţii chirurgicale.

Seismul, care a survenit la ora locală 12.19 la o adâncime de 10 km, a fost resimţit şi în capitala Zagreb, la circa 50 de kilometri distanţă, dar şi în ţările învecinate, inclusiv Bosnia şi Serbia. La Zagreb, oamenii au ieşit pe străzi, unele dintre ele presărate cu bucăţi de ţiglă spartă, iar alimentarea cu energie electrică a suferit întreruperi.

Autorităţile din Slovenia învecinată au decis ca măsură de precauţie oprirea singurei centrale nucleare din ţară, aflată la Krsko, la circa 100 km de epicentru.

Seismul de marţi vine după cel cu magnitudinea 5.2 produs tot în apropiere de Petrinja, soldat cu pagube materiale minore. În martie, un alt seism cu magnitudinea 5.3 a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 27, la Zagreb.