14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 14:30

DCNews: Ministrul Justiției, Stelian Ion, indisponibil pentru ambasadorul Americii

spot_img

Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, retras din post în urmă cu câteva zile, a vrut să-și ia rămas bun și de la noul ministru al Justiției, Stelian Ion, care l-a trimis însă la întâlnire doar pe șeful său de cabinet, potrivit DCNews.ro.

 

Potrivit sursei citate, Stelian Ion nu și-a găsit timp să-l primească pe ambasadorul Adrian Zuckerman, aflat la încheierea mandatului său în România. Pentru ambasadorul Americii nu a fost disponibil decât un oarecare Dima, din cabinetul ministrului.

Adrian Zuckerman a fost primit luni de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la încheierea mandatului în România, iar miercuri, 13 ianuarie, președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Ambasadorul SUA și-a exprimat de nenumărate ori, în mandatul său de un an în România, opiniile privind lupta anticorupție și liniile pe care țara noastră ar trebui să le urmeze în domemniul judiciar.

Gestul ministrului Justiției poate fi considerat un afront la adresa aliatului strategic al țării noastre, fiind fără precedent ca unei vizite la acest nivel diplomatic să îi răspundă doar un tânăr funcționar din cabinetul demnitarului.