10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:36

Scandal în PSD București. Foștii primari nu îl vor pe Robert Negoiță, edilul de la sectorul 3, înapoi în partid

spot_img

Fostul primar general Gabriela Firea, alături de Gabriel Mutu, fostul edil de la sectorul 6, și Daniel Florea, fostul primar de la sectorul 5, s-ar fi exprimat clar împotriva revenirii în PSD a lui Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

Conform unor surse politice citate de stiripesurse.ro, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a ridicat subiectul posibilității revenirii în partid a lui Robert Negoiță, după declarațiile recente ale președintelui PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a spus, chiar în prima săptămână a acestui an, că Robert Negoiță a venit la sediul din Kiseleff și în urma discuțiilor se va lua în calcul o fuziune între între formaţiunea pe care Negoiță a înfiinţat-o anul trecut, Partidul Bucureşti 2020 şi PSD.

„Este subiectul nr.1 în organizația București, azi. E un subiect delicat care a inflamat o parte din organizație. În primul rând, a inflamat-o pe Firea. Gabriel Mutu și Daniel Florea s-au declarat foarte solidari cu Firea. Nu poate să rămână așa, ori va escalada în curând, ori se va termina aici. Firea a spus că este o chestiune de ‘ori, ori’.”, au declarat sursele citate, pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Gabriela Firea este președintele PSD București și s-a mai declarat împotriva revenirii în partid a lui Robert Negoiță, înaintea alegerilor locale, spunând despre acvesta că s-a aliat cu Victor Ponta, doi “teroriști poliitic care au vrut să îngroape PSD”. La rândul său, Negoiță a declarat că oricum nu ar fi putut, din postura de PSD-ist, să susțină la Primăria Capitalei “o incompetentă”.

Din punct de vedere al statutului, o revenire a lui Robert Negoiță în PSD se poate face doar prin Congres, astfel încât acesta să nu-și piardă mandatul de edil.