19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 15:15
No menu items!

Daniel Băluță scapă de sub control sectorul 4. Consiliul Local, în colaps. Primarul politizează eșecul administrativ

spot_img

Primăria Sectorului 4 a intrat într-o criză administrativă fără precedent, după ce trei consilieri locali și-au depus demisiile, iar alți cinci și-au anunțat intenția de a părăsi instituția, din cauza modului defectuos și abuziv prin care se iau deciziile administrative.

Situația fără precedent va duce Primăria Sectorului 4 într-un colaps administrativ, în condițiile existenței unui vid legislativ determinat de lipsa unui for decizional precum este Consiliul Local.

Motivul principal al demisionarilor este „cotrolul totalitar” al actualei conduceri a primăriei asupra Consiliul Local, prin încercarea de a impune anumite anumite decizii în „interes propriu, și nu în interesul cetățenilor secorului 4”, ne-au declarat unii demisionari. Aceștia au făcut referire, spre exemplu, la „acordarea abuzivă și ilegală” a unui sediu Asociației Colectiv GTG 3010.

Problema primarului interimar Daniel Băluță este și mai mare dacă de gândim că, printre demisionari, se află și membri ai partidului său, nemulțumiți de atitudinea șefului Organizației PSD Sector 4.

Pentru a salva aparențele și în încercarea disperată de a găsi vinovați, Daniel Băluță face o greșeală și mai mare, implicând instituția pe care o conduce în jocuri politice legate de campania electorală care stă să înceapă. Într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al Primăriei Sectorului 4, Daniel Băluță politizează toată situația de la Consiliul Local, implicând instituția într-un scandal ce ține exclusiv de zona politică.

„Din păcate, cred că este vorba despre ceea ce am bănuit încă de la început, și anume faptul că fostul primar Cristian Popescu Piedone a controlat tot timpul consiliul local. În această situație, apare suspiciunea că, de la demisia fostului primar, după tragedia de la Colectiv, aceștia au acționat la ordinele lui Cristian Popescu Piedone. Astfel este de neexplicat gestul lor, care vine la câteva zile după ce Cristian Popescu Piedone a decis să candideze la Primăria Sectorului 4”,scrie Daniel Băluță în comunicatul de presă.

Replica fostului primar Cristian Popescu Piedone a fost chiar diplomatică: „Să înțeleg că și dacă nu răsare soarele dimineața, tot Piedone e de vină?”.

Este evident că Daniel Băluță a scăpat de sub control administrarea sectorului 4, mai ales după gafele comise în ultima perioadă, când a încercat inclusiv să folosească tragedia de la Colectiv în scop electoral.

Valeriu Motoc