19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:40
No menu items!

Scandalul Monumentului Colectiv. Daniel Băluță a dat bani pentru lucrare unei direcții pe care o desființase

spot_img

Scandalul legat de ridicarea unui monument în memoria victimelor din clubul Colectiv ia o amploare neașteptată ieșind la iveală grave nereguli comise chiar de primarul interimar al sectorului 4, Daniel Băluță.

Daniel Băluță a anunțat, vineri, că, după apariția unui val de critici în spațiul public, a suspendat conducerea Direcției Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de contractarea și construirea, în Parcul „Lumea Copiilor”, a unui monument în memoria victimelor de la „Colectiv”. Problema este nu numai că a suspendat conducerea unei structuri pe care o desființase tot el, ci și finanțarea și delegarea pentru executarea lucrărilor a unei direcții-fantomă.

Potrivit cetateanul.net, direcția a fost desființată ca entitate administrativă printr–o Hotărârea Consiliului Local 44/29 februarie 2016, urmând a fi parte integrantă a ADP Sector 4, chiar din dispoziția primarului Daniel Băluță, dată în 25 februarie 2016.

Cu toate acestea, Direcția Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4 a continuat să există și chiar să încheie contracte, implicit să dispună de banii din bugetul local. Un exemplu este chiar amenajarea peisagistică din Parcul „Lumea Copiilor”, în memoria victimelor din Colectiv.

Andi Topală