12.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 22:10
No menu items!

Dani Alves, fotbalistul care a jucat la Barcelona, condamnat pentru viol

spot_img

Dani Alves, starul fotbalului brazilian, s-a prezentat joi, 22 februarie, în fața Tribunalului Provincial din Barcelona, pentru presupusa sa implicare într-o agresiune sexuală care a avut loc într-un club de noapte din Barcelona la sfârșitul anului 2022. Procesul este în desfășurare din 5 februarie.

Incidentul, care a dus la arestarea lui Alves de către Mossos d’Esquadra, poliția regională din Catalonia, în 20 ianuarie 2023, a implicat o femeie care l-a acuzat că a agresat-o sexual în clubul de noapte Sutton la 30 decembrie 2022. Alves neagă cu vehemență acuzațiile, afirmând că întâlnirea a fost consensuală. Într-o declarație publicată de reprezentanții săi legali în aprilie, Alves a susținut că a existat un interes reciproc și o tensiune sexuală de la început, iar actul a fost „liber și voluntar” desfășurat într-o baie din zona VIP, reclamanta nefiindu-i niciodată solicitată să se oprească.

În urma arestării sale, Alves a petrecut trei zile în arest preventiv la penitenciarul Brians 1, după ce, la 23 ianuarie 2023, un judecător a dispus încarcerarea provizorie fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune. Ulterior, din cauza preocupărilor legate de securitate și a profilului ridicat al acuzatului, acesta a fost transferat la Brians 2, unde locuiește în prezent în modulul 13.

„Având în vedere gravitatea evenimentelor relatate, clubul își reafirmă angajamentul de a nu tolera nicio acțiune a vreunui membru al instituției noastre, indiferent de statură, care să submineze spiritul universitar și valorile sale”, a declarat Silva. „Nu putem permite comportamentului unui singur individ să dăuneze filosofiei noastre de lucru, care a fost un exemplu de-a lungul istoriei în formarea și dezvoltarea tinerilor sportivi din țara noastră”, a declarat el.

Cariera lui Alves, care include stagii la cluburi importante precum Barcelona, Sevilla, Paris Saint-Germain și Juventus, precum și numeroase realizări internaționale cu echipa națională a Braziliei, este acum umbrită de procesul în curs.

Acum, Alves a fost găsit vinovat de o instanță pentru acuzațiile de viol, fiind condamnat la patru ani și jumătate de înschisoare. Avocata sa a anunțat deja că va face apel la Curtea Superioară de Justiție din Catalonia.

 

Amalia-Alessandra