20 C
București
vineri, 27 mai 2022 - 3:10
No menu items!

Danemarca ridică TOATE restricțiile de la 1 februarie, deși are 46.000 de infectări pe zi

spot_img

Premierul Danemarcei a anunțat că de marți, 1 februarie, se vor ridica toate restricțiile aflate în vigoare legate de coronavirus. Rata de vaccinare este ridicată, internările în spital și decesele cauzate de COVID-19 au rămas stabile, deși numărul de infectări a fost de 46.000 pentru ziua de miercuri.

„În seara acesta ne putem regăsi din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina si ultimele restricții privind pandemia de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă. Oficialul a mai explicat că sunt urmate, astfel, recomandărilor Comisiei pentru Epidemie, susținute de toate marile partide politice din această țară. 

Anunțul vine în contextul în care Danemarca a înregistrat o creștere record de infecții, de 46.000 de noi cazuri în ziua de miercuri, 26 ianuarie. Prim-ministrul a justificat însă că numărul persoanelor internate în spital a rămas constant, iar decesele cauzate de coronavirus nu au înregstrat creșteri.

E. Stan