6.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 1:22
No menu items!

Dan Voiculescu mai vrea un mandat de senator

spot_img

Dan Voiculescu  va candida din nou la parlamentarele din 9 decembrie pentru un alt mandat de senator, a anunţat, marţi purtătorul de cuvânt al partidului, Bogdaan Ciucă, la finalul unei reuniuni a conducerii PC.

Dan Voiculescu va candida în acelaşi colegiu din Bucureşti pe care l-a mai reprezentat în mandatul precedent, colegiu aflat în sectorul 4 patronat de primarul CristianPopescu – Piedone. Pe 25 iunie 2012, Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat, în semn de protest faţă de respingerea unui proiect privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală al cărui amendament viza dublarea amenzilor pentru evaziune fiscală. „Respingerea unui astfel de proiect de lege este pentru mine de neînțeles. Într-un Parlament în care comisia de buget, cea care veghează la bugetul României, dă un aviz negativ unui astfel de proiect de lege, este pentru mine un lucru de neînţeles. Îmi pare rău, şi pentru acest motiv îmi dau demisia. Vă doresc succes în continuare”, a spus atunci Voiculescu. O parte a presei centrale a susţinut, pe de altă parte, că Voiculescu a fugit de un dosar de corupţie, ”dosarul ICA”, instrumentat de procurori şi care era aproape de finalizare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, avocaţii lui Dan Voiculescu şi procurorul DNA au solicitat, pe 29 iunie, transmiterea dosarului de la Curtea Supremă la Tribunalul Bucureşti, pe motiv că odată cu pierderea calităţii de senator instanţa supremă nu mai poate judeca acest dosar.

Avocatul Marian Nazat a depus în susţinerea acestei cereri şi o copie după Monitorul Oficial în care a fost publicată decizia de demisie a lui Voiculescu. Specialiştii în drept au explicat că potrivit procedurii dacă dosarul ar râmâne la Curtea Supremă tot acestă instanţă ar judeca şi recursul. Pe lista candidaţilor PC se află totodată preşedintele partidului, Daniel Constantin, care va candida pentru un mandat de deputat într-un colegiu din Argeş. Conservatorii au în total 21 de candidaţi pe locurile eligibile, fiind pe listă toţi actualii parlamentari. Între candidaţii PC se mai află pentru Camera Deputaţilor: Maria Grapinni – Timişoara, Damian Florea – Bucureşti, Vasile Nistor – Bacău, Constantin Avram – Bacău, Georgică Dumitru – Dâmboviţa. Printre candidaţii pentru Senat se află Eugen Durbacă – Galaţi, Mircea Banias – Constanţa, Vasile Nistor – Bacău, Şerban Rădulescu – Cluj, Mihai Niţă – Olt, Vasile Drăguşanu – Neamţ, Cornelia Negruţ – Maramureş. (C.C)