35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:51

Dan Barna face în continuare jocurile Big Pharma, la Guvern

spot_img

Șefa de cabinet a lui Dan Barna și omul său de încredere, Elena Tudose, care a fost recompensată și cu funcția de secretar de stat în Guvernul Cîțu, a fost trimisă de șeful său, în urmă cu câteva zile, chiar înainte de o ședință de guvern, la o întâlnire „delicată”, chiar în sediul Palatului Victoria.

Este vorba despre doi dintre reprezentanții Big Pharma din Romania, CEO-ul de la Dr. Max Group și A&D Pharma, Cezar Zaharia și Cătălina Pîntea, manager affairs Phoenix Company (HelpNet). Cei doi au venit “asistați” de Codrin Scutaru, un fost secretar de stat din Guvernul Tăriceanu, care și-a deschis firmă pentru soluții guvernamentale în relația cu autoritățile.

Întâlnirea s-a vrut a fi ascunsă, departe de alți ochi, altfel nu înțelegem de ce șefa de cabinet a vicepremierului Dan Barna i-a ținut pe holul de la etajul 1 pe invitații săi, și nu i-a invitat în cabinet.

Coaliția de guvernare a fost la un pas de a se rupe, în luna aprilie, atunci când premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul USR PLUS Vlad Voiculescu de la șefia Sănătății, fără să se consulte cu șeful acestuia de partid din Guvern, vicepremierul Dan Barna. Barna a făcut atunci un pas înapoi și nu a renunțat la guvernare, pentru a putea păstra acest minister în curtea formațiunii sale, un minister care învârte, în ultimul an și jumătate de pandemie, contracte și achiziții de mii de milioane de lei.