14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:15

Primarii sectoarelor din București vor bani din PNRR. Ce le-a transmis premierul

spot_img

Primarii sectoarelor din Bucureşti cer Guvernului introducerea în PNRR şi au transmis o scrisoare comună premierului, dar şi miniştrilor cu atribuţii în acest domeniu. Premierul Florin Cîţu a anunțat că va analiza acest lucuru și îi va include, dacă este nevoie.

“Autorităţile Centrale uită de multe ori că Sectoarele Bucureştiului sunt subdiviziuni ale municipiului şi NU unităţi administrativ teritoriale (UAT) de sine stătătoare, deşi, sunt conduse de Primării care SUNT autorităţi locale. Bucureştiul fiind mare şi complex, aici suntem. Un sector, cum ar fi Sectorul 6 de exemplu, are spre 400.000 de oameni, mai mulţi oameni decât majoritatea judeţelor care conţin UAT-uri distincte (municipii, oraşe, comune), asta deşi sectorul este o subdiviziune”, a scris, vineri, pe Facebook, Ciprian Ciucu, care a publicat scrisoarea transmisă premierului, ministrului Fondurilor Europene şi ministrului Dezvoltării, intitulată „Sectoarele trebuie să fie eligibile pe PNNR”.

Acesta a precizat că, în PNNR, ”atunci când se vorbeşte despre cine poate accesa fondurile, nu sunt menţionate sectoarele, folosindu-se sintagma de UAT sau de Municipiul Bucureşti”.

”L-am sunat pe ministrul Cristian Ghinea pentru a-i prezenta situaţia (cum că instituţiile centrale care au contribuit la PNNR au uitat de Sectoare) şi în urma discuţiei, găsind la dânsul toată bunăvoinţa, am concluzionat că acest lucru trebuie îndreptat şi a dorit şi o adresă oficială a primarilor de Sectoare în acest sens”, a mai precizat Ciucu.

Răspunsul premierului nu a întârziat, acesta afirmând, vineri, că va fi analizată necesitatea includerii sectoarelor din Bucureşti în PNRR, întrucât în Capitală este ”foarte mult de lucru”.

”Ne uităm dacă trebuie să fie menţionaţi în PNRR. Acolo sunt menţionate toate UAT, vom include şi consiliile judeţene, dacă este nevoie includem şi primarii de sector. Dar îi vom ajuta, bineînţeles”, a declarat Florin Cîțu.