4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022 - 2:19
No menu items!

Dan Barna, despre sesizarea DNA:”Oricât se va strădui DLAF, Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS”

spot_img

Dan Barna consideră că sesizarea trimisă la DNA, cu privire la proiectul pe fonduri europene în care el a fost beneficiar, apare în momentul în care funcția premierului Florin Cîțu este în pericol din cauza moțiunii de cenzură.

“Oricât se va strădui DLAF, o instituție aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS”, a scris Barna pe Facebook.

El susține că a cerut în mod repetat, încă de acum trei ani, ca orice dosar să fie procesat și trimis la DNA astfel încât să fie lămurite toate chestiunile asupra cărora există semne de întrebare.

„La singura interacțiune avută direct cu cei de la DLAF, în 11 martie, când am răspuns la solicitarea de clarificări, mi-au transmis că încheiaseră verificările și vor trimite la DNA constatările. Le-am cerut și eu sa facă lucrul acesta pentru a încheia această poveste fără sfârșit. Au comunicat și public acest lucru că „s-a trimis la DNA”.

Astăzi aflu și eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte, o bucată din verificarea inițială, pentru zile negre și nevoi urgente de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o știre de genul „s-a trimis la DNA ceva cu Barna”. Asta se întâmpla azi când avem în linie dreaptă o moțiune care va confirma că actualul premier nu mai are susținere. Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era și ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani”, precizează Dan Barna.

Copreședintele USR PLUS menționează că, în iunie anul acesta, DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că fapta nu există și a răspuns în numeroase rânduri la întrebările presei că nu are nici un fel de calitate în niciunul dintre dosare.

“Obiectivul nostru este rezolvarea rapidă a crizei politice și revenirea la o guvernare stabilă și eficientă. Ea este posibilă, însă fără Florin Cîțu.

Actualul premier, coordonator al unei campanii de vaccinare eșuată, autor direct și moral al crizei politice, trebuie să plece cât mai rapid. Pentru binele românilor și al României”, a subliniat Barna.

                                                                                                                  Adina Silav

DNA, sesizată în legătură cu proiectul pe fonduri europene care a avut ca beneficiar firma lui Dan Barna