12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:23
No menu items!

Dan Barna, despre neînțelegerile dintre partenerii de coaliție: „Sunt ghionturi comunicaţionale”

spot_img

Vicepremierul Dan Barna consideră că neînțelegerile la nivel local dintre partenerii din coaliție sunt trecătoare și le-a numit „ghionturi comunicaţionale”. Totuși dă ca termen 2024 până când guvernarea va fi una stabilă, arătându-se optimist în acest sens.

„Actuala coaliţie este una stabilă. Avem şedinţele săptămânale de coaliţie în fiecare luni după-amiaza, unde apar într-adevăr blocaje importante, stăm de vorbă şi găsim soluţii. Clar că dialogul este singura opţiune. România nu are altă alternativă în momentul de faţă. E foarte clar că şansa de a depăşi pandemia şi a de a ne reaşeza pe un trend economic pozitiv prin care să intrăm şi într-o zonă de deficit de 3% – toate obiectivele pe care ni le-am propus nu se pot întâmpla decât în această coaliţie cu USR PLUS, cu PNL şi UDMR. Deci, indiferent că într-un loc sau altul mai este un ghiont comunicaţional, să spun aşa, între un coleg sau altul de la partidele noastre, mergem mai departe, găsim soluţii. Sunt optimist că vom avea până în 2024 o guvernare stabilă. (…) Atâta timp cât nu sunt probleme de nerespectare a legalităţii, restul sunt chestiuni de mesaj politic care se reglează fără îndoială”, a spus Barna.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Braşov, că există localităţi în care partenerii din Coaliţie ai PNL „nu au o atitudine foarte prietenoasă”, scrie agerpres.ro.