15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:31

Dan Barna asigură că bugetul Capitalei va fi adoptat. “La a doua, a treia strigare…”

spot_img

Vicepremierul Dan Barna care este și co-președinte USR PLUS susține că a vrut să medieze conflictul dintre Nicușor Dan și consilierii USR PLUS, dar nu l-a căutat nimeni, a declarat Barna după scandalul declanșat de blocarea bugetului Capitalei de către consilierii USR PLUS. 

Dan Barna a declarat miercuri că bugetul Primăriei Generale va fi adoptat după ce se va ajunge, prin negocieri, la un acord între liberali şi formaţiunea pe care o conduce.

“Cu siguranță, Capitala nu rămâne fără buget. Colegii mei au comunicat care sunt aspectele asupra cărora continuă discuțiile. Realizarea unui buget se face prin acordul parților interesate.

Ce s-a întâmplat arată că nicio forțare dintr-o parte sau alta nu generează un rezultat. Cu cât ne vom așeza mai repede la masa dialogului, cu atât va fi mai simplu”, a spus Barna.

Barna: “Am vrut să mediez conflictul, dar nu m-a căutat nimeni”

Dan Barna susține că a avut încă de duminică o discuție cu Nicușor Dan și consilierii formațiunii sale din Primărie.

“Duminică am avut o discuție şi cu Nicușor Dan, am discutat şi cu colegii mei. Le-am spus că sunt dispus să mediez dacă vor ajunge în situația care să necesite o mediere.

Nu m-a solicitat nimeni între timp. Înțeleg că discuțiile continuă. Dacă va fi nevoie mă voi implica în medierea unui asemenea demers.

La prima strigare nu s-a găsit consensul. La a doua sau la a treia strigare se va găsi consensul.

În zilele următoare se va ajunge la o formulă de buget. E foarte important să existe un acord pentru ca bugetul să fie susținut și se va întâmpla lucrul acesta”, a mai spus Dan Barna.