13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:46

Nuntă în semn de protest, într-un magazin din Covasna

Mai mulți lucrători din domeniul HoReCa și organizatori de evenimente din municipiul Sfântu Gheorghe au inițiat un protest inedit împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Au organizat o nuntă într-un supermarket.

Aceștia au vrut să arate că în magazinele mari este permis accesul unui număr mare de persoane, în timpul ce în restaurante, cafenele și alte locații de acest gen numărul clienților este limitat sau chiar interzis în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mia de locuitori.

“Căsătorește-te într-un supermarket. Acolo ai voie. Dacă vrei să-ți unești destinul cu partenerul tău de viață nu o poți face la restaurante sau în sălile special amenajate pentru asta, deoarece sunt închise, iar organizarea de evenimente este interzisă. Cu toate acestea, poți face oricând acest lucru în orice centru comercial, respectând un set minim de măsuri epidemiologice. Am dovedit noi că se poate. Acolo orice se poate. Am organizat o nuntă într-un centru comercial din Sfântu Gheorghe cu tot ce trebuie: mireasă, mire, preot, martori și fotograf, în plus, ne-am ales și cu o mulțime de invitați. Muzică nu am cerut, dar am primit. Menționăm că această reprezentație a comunității noastre nu a fost îndreptată împotriva centrelor comerciale, ci mai degrabă a avut scopul de a atrage atenția asupra nedreptăților și inegalităților din sistem”, se arată într-o postare apărută pe paginile de socializare ale unor localuri din Sfântu Gheorghe.

Unul dintre inițiatorii acțiunii, Kovacs Gabor Aron a declarat că numai în restaurantul familiei sale au fost anulate 136 de nunți, plus alte evenimente.

“A fost un protest, nu a fost o nuntă reală. Noi, cei din aceste domenii, nu am putut lucra în timpul pandemiei și ne-am gândit ce putem face, pentru că într-un mall sau supermarket pot intra 3.000-4.000 de oameni, dar la noi în restaurant nu pot veni mai mult de 30 de persoane, nu mai spun 200”, a declarat Kovacs Gabor Aron.