Dan Andronic și Renate Weber îi cer demisia lui Darius Vâlcov

Mai multe voci din spațiul public sau de pe scena politică îi cer demisia lui Darius Vâlcov după gestul acestuia de a publica pe Facebook fișa medicală a protestatarului #rezist Sandu Matei.

Jurnalistul Dan Andronic a scris pe contul său de Facebook că „gestul lui Darius Vâlcov de a publica fișa medicală a unui om bolnav este de o mizerie fără margini”. „În mod normal, azi trebuie demis din funcția de consilier al primului-ministru. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, Viorica Dăncilă va fi complicele lui, în mizerie”, a scris Andronic.

Europarlamentarul ALDE Renate Weber îi cere și ea demisia lui Darius Vâlcov. „Publicarea de catre Darius Valcov a fisei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral si un act ilegal, existand prevederi clare atat la nivel european cat si in legislatia noastra privind protectia datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Valcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca si a celor care i-au permis accesul la un document medical. Daca vrem “domnia legii” atunci trebuie sa intelegem ca legea este aceeasi pentru toti indiferent de simpatii sau antipatii politice. Incalcarea ei se sanctioneaza.”, scrie Weber pe Facebook.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU