22.4 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 11:18
No menu items!

Cum se plimbă banii statului spre afacerile liberalilor. Azi, Comisia de Apărare din Camera Deputaților

spot_img

Comisia pentru Apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, condusă de liberalul Pavel Popescu va petrece două zile pe litoral, într-o vizită oficială decontată de la buget, la „structuri ale MApN și MAI din zona Dobrogei”. Cazarea delegației se face însă la unul dintre hotelurile peneliștilor din Mamaia, mai exact la Hotel Del Mar, deținut de socrul lui Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Pavel Popescu a întocmit Memorandumul de deplasare pentru vizita pe care Comisia de Apărare o face la Constanța, în perioada 4-6 mai.

Miercuri, 4 mai, delegația pleacă cu un avion al MApN de la baza aeriana 90 de la Otopeni, la baza aeriană 86 de la Borcea, Fetești. Deși în Memorandum se precizează că se vor deconta și cheltuielile transport auto, cazare și diurnă șoferi, delegația pleacă de la Fetești la Constanța tot cu o aeronavă militară, care aterizează la Baza de la Mihail Kogălniceanu.

Imediat după această vizită, adică puțin după ora 16, în program este trecută efectuarea cazării la Hotel Del Mar. Pentru două nopți, cei 15 membri ai delegației vor sta pe banii statului, la hotelul din Mamaia deținut de socrul unui important membru al PNL, Stelian Bujduveanu, numit în toamna anului trecut viceprimar al Capitalei. Bujduveanu este căsătorit din 2018 cu Antonela Parteca, al cărei tată, Antonel Parteca, deține hotelul Del Mar.

Conform portalului de rezervări Booking, la hotelul Del Mar, în perioada 4-6 mai, 8 camere duble standard (deși cei 15 membri ai delegației nu vor sta, probabil, toți, câte doi în cameră), costă de la 8.500 la 10.000 lei.

Ziua de joi este dedicată vizitării unităților IPJ Constanța și Jandameriei Constanța, dar și un dejun cu un alt penelist de frunte, primarul orașului, Vergil Chițac. După ora 17, programul se termină, bineînțeles, și delegația merge din nou la cazare. 

Ultima zi, vineri, dar doar de dimineață, Comisia de Apărare va vizita Garda de Coastă și va avea și „o deplasare pe mare”.

Marilena Nedelcu