15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:24
No menu items!

Cum să ai încredere în tine?

spot_img

Cum să ai încredere în tine?

Încrederea este o calitate cu care puțini au norocul să se nască, altfel este nevoie de timp pentru a o dobândi. Nu este imposibil sau greu, dar necesită optimism şi perseverenţă. „Suntem fiinţe remarcabile și minunate, arătăm grozav şi ne simţim bine în pielea noastră” – aceasta-i atitudinea corectă!

Zâmbetul inspiră încredere şi spune mai mult decât ne putem imagina. Pe cât de des, pe atât de plăcut este atunci când salutăm cunoscuţii, când ne gândim la ceva plăcut, când vorbim cu cineva, chiar şi la telefon, când primim un compliment. Un zâmbet luminează ziua, este molipsitor în sensul bun şi poate face lumea mai frumoasă.

Postura corpului şi atitudinea reflectă părerea noastră despre noi. Calităţile trebuie evidenţiate – capul sus, umerii înapoi şi mersul hotărât.

Originalitatea şi simplitatea sunt însuşiri rare – să fii tu însuți într-o lume plină de imitaţii este mare lucru. Fiecare fiinţă are calități și caracteristici unice şi pe acestea trebuie să ne concentrăm şi să le dezvoltăm. Să ne iubim pe noi înşine, pentru ca cei din jur să vadă adevăratul om din noi, fără trucuri şi pretenţii false.

A face ceea ce ne place oferă mulțumire sufletească si strălucire chipului, care radiază de fericire.

A fi prietenos cu oamenii este o dovadă de încredere în sine. Contactul vizual într-o conversaţie este fascinant şi dezvoltă psihicul.

Un strop de culoare dă frumusețe lucrurilor, făcându-le vibrante și pline de viață. Indiferent de vremea de afară, o pată de culoare va lumina mereu ziua şi va creşte încrederea de sine.

Este foarte cunoscut faptul că ţinuta vestimentară are un mare impact în încrederea de sine, astfel că, din când în când, este bine să investim într-o garderobă sexy, care să ne facă să ne simţim cel puţin bine. Un accesoriu, un parfum, o pereche de pantofi cu toc, o coafură nouă fac viaţa mai frumoasă şi bucură sufletul, iar lumea observă şi admiră bunul gust.

Încrederea este într-adevăr o calitate puternic atractivă, care înglobează fericire și se reflectă în zâmbet, în căldura sufletului, în energia pe care o emanăm – toate fiind parte din viaţa noastră.

Roxana Mera