25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 18:53
No menu items!

Cum poţi să alimentezi casa cu energie pedalând pe bicicletă

spot_img

Oamenii se plâng adesea de costurile ridicate ale energiei și de faptul că nu au timp să facă mişcare. Această invenție rezolvă cu siguranță ambele probleme, scrie trueactivist.com.

As Manoj Bhargava, fondatorul bicicletei hibride, spune că este posibil să generezi electricitate acasă în timp ce, pur și simplu, faci un antrenament de rutină.

Atunci când o persoană pedalează bicicleta, acțiunea conduce un volant, care porneşte un generator și încarcă o baterie. Acest lucru înseamnă că doar pentru o oră de pedalare, o gospodărie din mediul rural poate fi alimentată cu energie timp de 24 de ore.

Mai mult de jumătate din populația lumii nu are acces la energie electrică sau are acces doar pentru două sau trei ore pe zi, aminteşte Bhargava. Acest acces la energie gratuită prin intermediul bicicletei va permite comunităților sărace nu numai să îşi alimenteze locuinţele cu lumină şi energie, dar şi să se conecteze la internet şi chiar la educaţie.

O singură bicicletă ar putea alimenta un mic sat cu energie electrică dacă în fiecare gospodărie se petrece o oră pe zi pedalând această bicicletă.

În ţările dezvoltate, biciclete ar putea fi utilizate pentru a reduce costurile de energie și a remedia criza obezităţii.