7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:17
No menu items!

Cum depăşim pesimismul?

spot_img

Cum depăşim pesimismul?

Este foarte ușor să rămânem blocaţi într-o stare de spirit negativă, când simțim că nu obținem ceea ce dorim de la viaţă şi că şansele sunt împotriva noastră. Din fericire, există o mulțime de modalități pentru a depăși atitudinea negativă, chiar dacă este nevoie de timp și efort să ne reevaluam modul de gândire:

Derulează înapoi. Ești blocat într-o stare de spirit negativă, deoarece simţi că lucrurile nu merg, iar amintirile neplăcute tind să favorizeze evenimentele sumbre. Priveşte înapoi cu atenție și încearcă să identifici evenimentele pozitive și realizările personale, te va ajuta sa te remontezi psihic.

Nu locui în trecut. Un pas important pentru depășirea negativismului este să laşi trecutul unde îi este locul. Faptul e consumat și este important să ne concentram pe prezent și viitor, pe cum ne putem îmbunătăţi viaţa.

Acceptă. O modalitate de a depăși negativismul este acceptarea faptului că lucrurile pot merge şi  rău în viața ta. Nimeni nu trăieşte într-o poveste fermecată, căci viața nu este perfectă şi este important să fim realiști.

Lăuda-te. Una dintre cele mai eficiente modalități de a depăși atitudinea negativă este să vă lăudaţi pentru ceea ce ați realizat, în ciuda modestiei. Este bine să ne mândrim cu lucrurile bune din viaţa noastră şi cu faptele măreţe.

Nu da vina pe alte persoane. Dacă ceva nu merge bine în viaţa ta, înseamnă că te-ncăpăţânezi să trăieşti în trecut. Este bine să depăşeşti furia şi să nu mai pozezi în victimă.

Nu ai nevoie de aprobarea nimănui. Negativismul naşte frică şi suferinţă, iar noi ajungem să credem că oamenii din jurul nostru trebuie să aprobe ceea ce facem, permiţându-le opinii care apoi ne guvernează alegerile şi nu sunt întotdeauna cele corecte. Nu lăsa teama să te ţină pe loc, pentru a nu trăi cu regret.

Gândeşte pozitiv. Există momente când am intra sub pământ, dar, chiar şi atunci, este bine să adoptăm un punct de vedere pozitiv. Situaţiile dificile trec şi viaţa devine mai bună, chiar dacă uneori pare imposibil. Este nevoie de efort, dar nimic nu e simplu şi creierul se educă permanent. În esență, cheia succesului stă în adoptarea unei noi optici asupra vieţii.

C.N.

Articolul precedent
Articolul următor