3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:23
No menu items!

Avantaje în a avea un câine

spot_img

Avantaje în a avea un câine

Deși implică muncă și necesită un angajament serios pe termen lung, există nenumărate beneficii în a deține un câine. A deține un animal de companie este de-a dreptul special, deoarece:

Îţi schimbă starea de spirit în bine. Oricât de proastă ţi-ar fi ziua, când ajungi acasă şi prietenul tău blănos se bucură să te vadă de parcă nu te-ar fi văzut de ani de zile, fruntea se destinde şi te relaxezi. Animalele ne calmează, crescând nivelul de serotonină, responsabilă cu plăcerea și liniștea.

Te face mai sociabil. Câinele reprezintă un spărgător de gheață și este foarte bun psiholog, simţind firea unui om. Jucăuş şi energic, interacționează cu alţi câini şi cu oamenii din jur.

Te obligă să faci mişcare. Te forțează să ieşi la plimbare chiar dacă nu ai cea mai bună stare de spirit. Este ca un antrenor personal care te motivează să obții rezultatul dorit.

Te ajută să trăieşti mai mult. Deținerea unui câine aduce nenumărate beneficii pentru sănătate – scade colesterolul şi tensiunea arterială și reduce stresul.

Te face să te simţi în siguranţă. Câinii au auz excelent și o tendință naturală de a proteja, ceea ce îi face gardieni perfecţi. Chiar și cel mai mic câine poate fi descurajant pentru posibili intruși, deoarece lătratul lor sperie şi distrage atenţia. Câinii sunt foarte perceptivi la “bun” și “rău”, ceea ce oferă senzaţia de protecţie.

Înlătură singurătatea. Companioni extraordinari, câinii sunt loiali şi receptivi la stările omului, astfel încât poţi conta întotdeauna pe ei la nevoie. Este terapeutic să vorbeşti cu câinele tău când ai nevoie să te eliberezi, deoarece te ascultă.

Te face un om mai bun. Dreptul de proprietate asupra animalelor de companie este un angajament mare și necesită responsabilitate, altruism și răbdare. Având un câine în casă, reprezintă o modalitate foarte bună de a învăța copiii despre dăruire şi cultivarea calităţilor. Mersul pe jos indiferent de anotimp, hrănirea şi îngrijirea sunt activități care învaţă copiii cât este de important să îngrijeşti sufleţele sincere. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi învăţa sau învăța pe alții este compasiunea și a deține un animal de companie este o modalitate foarte bună pentru aceasta. Cheia pentru a găsi câinele potrivit este să vezi ce rasă se potrivește cel mai bine stilului tău de viață. Nu exista sentiment mai bun decât sa știi că prietenul tău patruped a salvat o viaţă sau a prevestit un rău de care ne-am putut feri.

C.N.