5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:01

Cum au reacționat românii după ce senatorul Bernie Sanders s-a enervat că Bucureștiul are Internet mai rapid ca SUA

spot_img

Senatorul Bernie Sanders, participant în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, a criticat miercuri viteza redusă la Internet de care beneficiază americanii.

“Accesul la Internet de mare viteză nu mai este un lux. Este crucial pentru zonele rurale din America să fie contectate și să facă afaceri cu restul lumii. Astăzi, oamenii din București, România, au o viteză mai mare la Internet decât majoritatea celor din SUA”, a scris Bernie Sanders într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter. El a adăugat că acest lucru este “inacceptabil și trebuie să se schimbe“.

Potrivit clasamentului Internet Net Index realizat de Ookla pe baza datelor colectate în decembrie 2014, România se află pe locul al patrulea în topul țărilor cu cea mai mare viteză de Internet în bandă largă, cu o viteză de descărcare de 60,2 megabiți pe secundă (Mbps). Pe de altă parte, Bucureștiul este orașul din România cu cea mai mare viteză de Internet (80,38 Mbps), capitala situându-se pe locul 14 din 158 de centre urbane luate în calcul de Ookla.

senator_sua_twitter

“Oamenii prietenoși din București sunt fericiți să te primească aici. Asta, dacă vrei să-ți verifici mail-urile”, i-a transmis un utilizator, fiind completat de altcineva: “Va dura însă ceva vreme ca să ajungă și la el acest tweet”.

Mulțumim că ai jignit 3 milioane de oameni care trăiesc în București“, i-a scris un român supărat.

“României îi pare rău că nu suntem o țară de mâna a treia, așa cum crezi tu și votanții tăi. Vom avea mai multă grijă pe viitor”, i-a scris un alt utilizator din România.

R.D.