15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:49
No menu items!

Cum au intrat protestatarii în curtea Parlamentului. Explicațiile Jandarmeriei

spot_img

Protestatarii AUR au reușit să intre, marți, în curtea Parlamentului după ce o poartă de la intrare a cedat.

Alex Iacob, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat la Antena 3, că jandarmii ”au fost puși în fața faptului împlinit”.

”Din păcate lucrurile au degenerat, au pus presiune pe poartă și pe colegii mei. Nu știu exact cum a cedat acea poartă. Suntem încă în desfășurarea acțiunii. După aceea, Jandarmeria va analiza întreaga misiune și va prezenta o situație. Luăm ce e bun și ce e rău din fiecare misiune și încercăm să ne perfecționăm modul de acțiune. Comandatul acțiunii a fost comandantul Jandarmeriei Capitalei”, a precizat Alex Iacob.

Jandarmeria București a transmis, la câteva ore de la  începerea protestului AUR față de introducerea certificatului verde și după ce protestatarii au pătruns în curtea Parlamentului, că a suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Paramentului.

”În acest moment a fost suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului, principalul obiectiv fiind asigurarea exercitarea dreptului la liberă exprimare în condiții de siguranță pentru toți particianții,prevenirea violențelor și escaladarea situației tensionate.

Jandarmeria face un apel la calm și solicită tuturor participanților să respecte recomandările forțelor de ordine și să nu se implice în niciun fel de acțiuni cu violență. De asemenea, dacă în zona protestului sunt manifestări ilegale (distrugere, vandalizare) solicităm participanților să se delimiteze rapid de aceste manifestări și să permită intervenția forțelor de ordine pentru oprirea acestor manifestări.

Reamintim că până acum nu a fost folosită forța și nici mijloacele de intervenție din dotare”, au ținut să transmită reprezentanții Jandarmeriei.

Protestatarii au reușit să intre în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au reușit să treacă de cordonul de jandarmi. Au fost vandalizate mașini ale ambasadorilor SUA și Japoniei, dar și mașina unui parlamentar.

                                                                                                                  Adina Silav