22.6 C
București
luni, 29 mai 2023 - 14:47
No menu items!

Cum a rămas fără mandat primarul din Sângeorz Băi, cel care și-a filmat fiica în timp ce o umilea

spot_img

Primarul din Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău, care și-a umilit fiica de 14 ani, a rămas fără mandat, a anunțat miercuri Prefectura Bistrița-Năsăud. Atribuțiile vor fi preluate de viceprimarul orașului după de condamnarea lui Traian Ogâgau într-un dosar din urmă cu patru ani a rămas definitivă.

„Astăzi, 14 octombrie, a fost emis Ordinul de Prefect nr. 252 privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al lui Traian Ogâgău înainte de expirarea duratei normale a mandatului. Acesta vine ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei”, au transmis reprezentanții Prefecturii Bistrița-Năsăud.

IPJ Bistrița-Năsăud a deschis un dosar pentru rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, proaspăt reales după apariția în spațiul public a filmărilor în care își abuza și umilea fiica de 14 ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar din 2016, în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.