9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:40

Spitalul Marie Curie a primit 800.000 de lei de la Ministerul Sănătății, după anunțul grav al șefului ATI

spot_img

Spitalul „Marie Curie” anunță că astăzi a primit de la Ministerul Sănătății 800.000 de lei pentru Terapia Intensivă Nou Născuți (TINN). Ministrul Sănătății a trimis și un control la spital, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a povestit că înc iuda numeroaselor sale memorii, 30 de bebeluși au murit doar în ultimul an din cauza lipsei de fonduri. 19 bebeluși sunt pe lista de așteptare pentru internare, deși alți șapte sunt spitalizați peste capacitatea de 27 de locuri.

Conducerea spitalului transmite, printr-un comunicat de presă, că declarațiile medicului reprezintă poziția acestuia și că cei 30 de nou-născuți decedați se aflau pe lista de așteptare. „Secția condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelență în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată și nu poate interna toate urgențele”, precizează conducerea spitalului.

Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de Terapiei Intensivă de la spitalul „Marie Curie” din Bucureşti a vorbit la Sinteza Zilei despre un adevăr ascuns până acum de autorităţi. În ultimul an, 30 de bebeluşi au murit în saloanele spitalului pentru că medicii nu au avut dotările necesare să-i salveze.