7 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 18:55
No menu items!

Cum a comandat procurorul Bogdan Pîrlog anchetarea jandarmilor care au intervenit la Topoloveni (presă)

spot_img

Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul București a anunțat că s-a autosesizat în cazul intervenției jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei președintelui PSD, Liviu Dragnea.  Postul România TV a difuzat, luni, o înregistrare care arată, însă, cum a fost ordonată, de fapt, “autosesizarea” de către procurorul Bogdan Pîrlog, numit adjunct al șefului Parchetului Militar Teritorial București. Același procuror militar care s-a autosesizat în cazul protestelor din 10 august și a întocmit halucinantul proces-verbal care a stat la baza deschiderii dosarul penal. 

Potrivit înregistrării difuzate de România TV, Pîrlog a ordonat deschiderea dosarului fără aprobarea șefului Parchetului Militar.

Iată fragmente din înregistrarea difuzată de România TV:

“Procuror, înregistrare audio:

Vineri, m-a sunat Bogdan, că eram de serviciu – Bogdan Pîrlog – și mi-a spus: <<Ia numărul de penal>>. Și mi-a dat el un articol, un filmuleț cu jandarmii de la Topoloveni. Că după-aia am mai văzut și eu alte știri prin presă.  El era la conducere și i-am zis: <<Păi, dacă știi, de ce nu faci tu?>> Și mi-a zis <<Nu, nu sunt eu la conducere, tu ești>>. Eram eu, asta zic. Nu știam că-s eu, că eu eram, am verificat apoi și am văzut.

Mi-a zis vezi speța asta, uită-te pe imagine și vezi ce este acolo. Și l-au luat pe unul… arată unul cartea de identitate și l-au luat și pe ăla să se legitimeze , să-l sancționeze contravențional.  Deci i-au sancționat pe toți contravențional, inclusiv pe aia care aveau buletinele și voiau să se legitimeze acolo pe loc. Asta mi-a spus Bogdan vezi că unii deja fac plângeri. Nu le-am văzut efectiv plângerile, urmează să se conexeze la același număr.
 
Eu l-am și întrebat cine e la conducere, ca să știu cine semnează PV-ul. Și mi-a zis tu ești la conducere, tu ești la conducere de  serviciu. Și l-am și întrebat: <<Băi îl faci tu sau îl fac eu? Că văd că tu știi despre speță mai multe.>> Și zice: <<Nu, uită-te pe asta că tu ești de serviciu. Vasile, care este pe funcție de execuție , de serviciu, zice că e bolnav, nu poate să facă.>>”. 
 
Nu este pentru prima dată, când procurorul Bogdan Pîrlog recurge la practici abuzive, comprtamentul său, aducându-i, de altfel, mai multe propuneri de sancționare din partea Inspecției Judiciare. 
 
CITEȘTE ȘI: