CSM îi cere lui Iohannis să retrimită în Parlament Legea salarizării, din cauza diferențelor dintre judecători și procurori

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, luni, în plen, sesizarea președintelui României, Klaus Iohannis, în vederea retrimiterii legii salarizării în Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente.

Plenul CSM a pus pe ordinea de zi suplimentată hotărârea de a-l sesiza pe președintele României cu privire la diferențele de salarizare dintre judecătorii de la judecătorii și cei de la tribunale, aceleași diferențe dintre procurorii de la parchetele de lângă aceste instanțe, dar și modul de salarizare a unora dintre angajații auxiliari din cadrul instanțelor și parchetelor.

Potrivit deciziei luate luni, CSM cere și analizarea amendamentelor privind diferențele salariale dintre judecătorii și procurorii de pe același palier.

Vineri, secțiile unite ale ÎCCJ au constatat că nu sunt întrunite condițiile pentru sesizarea CCR pentru eventuale elemente de neconstituționalitate ale legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU