25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:32
No menu items!

CSM decide soarta procurorilor dați afară de Kovesi

spot_img

Plenul CSM discută, în şedinţa de joi, contestaţiile formulate de procurorii Mihaela Iorga Moraru şi Doru Ţuluş la măsura revocării din DNA. După revocare, Ţuluş a revenit la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Mihaela Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Cei doi procurori au anunţat că vor contesta în instanţă ordinele de revocare semnate de Kovesi, dacă acestea vor fi menţinute de CSM.

Șefa DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei whatsapp.

În cazul lui Doru Ţuluş, revocarea a fost cerută de şefa DNA pentru că există „suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

Mai exact, lui Doru Ţuluş i se reproşează faptul că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale către un om de afaceri – Mihai Rotaru. Ulterior, Rotaru a fost implicat într-unul dintre dosarele ANRP şi a fost trimis în judecată, alături de fostul lider al PDL Ioan Oltean.

Andrei Tudor