28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:37
No menu items!

Cristoiu nu vede întâmplătoare pozele cu Orban fumând. „PSD depune moțiune cu binecuvântare de la Cotroceni”

spot_img

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că fotografiile în care apare Ludovic Orban încălcând legea nu sunt furnizate de cineva din anturajul premierului şi fac parte dintr-un plan “de frăgezire” a şefului Guvernului pentru a-l potoli sau pentru a pregăti debarcarea sa de la Palatul Victoria.

Ion Cristoiu spune, în pastila sa de la „Gândurile lui Cristoiu”, că problema premierului Orban nu este că el şi unii miniştri nu respectă regulile privind fumatul în spaţii publice închise sau de protecţie sanitară, ci că petrec în timpul programului.

“Nu cred că fotografia cu premierul Orban nu are impact, pentru că vizează un regim de dreapta.Este vorba deespre un guvern care pretinde că respectă regulile.Problema la acea fotografie nu este că ei nu respectă regulile, ci că în timpul programului în biroul premierului e petrecere.Premierul, miniştrii aveau treabă, ori noi avem de-a face cu nişte oameni relaxaţi, care beau. Această fotografie avea impact dacă aveam presă, care a inceput să dea că a plătit amenda. Am înţeles şmecheria. Imaginaţi-vă dacă în poza asta era Dăncilă. Nu cu berea. Dăncilă mânca struguri. Aoleu, deja era vin şi era beată. Nu mai spun. Era linşaj, ieşeau demonstraţii, şi ONG-uri”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu critică şi lipsa de reacţie a Opoziţiei la apariţia fotografiilor, ceea ce denotă  o ruptuă a acestora de realitate.

“Opoziţia nu a existat. Dl. Ciolacu a scâncit. Normal era să vină un pesedist şi să ne ridice la luptă împotriva PNL. USR e un partid cu frâna trasă şi nu a zis nimic. Putea câştiga. Era partidul unui alt fel de a face politică. Cioloş a fost şi mai penibil, dovadă că sunt lideri de mucava, sunt popice, nu lideri autentici. Se vede că nici Barna, nici Cioloş nu au nicio legătură cu realitatea. Dar nici nu li se dă voie. Un lider politic autentic răsuceşte cuţitul în rană în asemenea momente. Probabil dl Barna a primit un telefon”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că fotografia cu premierul şi colegii săi a fost livrată de unii dintre participanţii la chermeza organizată de ziua lui Ludovic Orban la Guvern, ci de un sepepist sau chiar un ospătar care i-a servit.

“În cazul de faţă, marea problemă a lui Ludovic Orban nu este că a apărut poza aia şi că el pierde electoral, şi oricum prim-ministrul nu noi l-am pus şi nici noi nu-l dăm jos, ci preşedintele, prin intermediul băieţilor, este faptul că apărut acea fotografie. Nu cred că este o fotografie dată din interior. Asta este o legendă. Nu poate fi dată de cineva care era acolo (…) E o poză făcută de un sepepist sau de cineva pe care ei nu l-au luat în seamă, poate unul din ospătari (…) asta e cumplit pentru dl Orban pentru că începe să se întrebe cine a făcut-o, cine a dat-o şi de ce”, subliniază publicistul.

Ion Cristoiu oferă un posibil răspuns şi dezvăluie ultimele informaţii din piaţă privind un plan de cuminţire sau de demitere a lui Ludovic Orban prin moţiune de cenzură, cu ajutorul PSD.

“Există în piaţă această informaţie şi anume că în septembrie PSD va depune moţiune de cenzură la îndemnul lui Klaus Iohannis, nu ca să ajungă la putere, ci ca să fie dat Ludovic Orban. Cred că şi asta poate să facă parte dintr-o frăgezire a lui Orban. E clar că e un război între palate şi cel de la Cotroceni are interesul fie să-l pună cu botul pe labe pe Ludovic Orban, fie să pregătească terenul pentru o moţiune de cenzură, care sigur va fi depusă de Opoziţie, care Opoziţie aşteaptă binecuvântarea, semnul de la Cotroceni. Eu cred că au primit deja binecuvântarea. Deci din acest punct de vedere, cred că Ludovic Orban trebuie să fie îngrijorat. Faptul că cineva a făcut fotografia şi cineva a difuzat-o, ba chiar a mai difuzat încă două poze, este cel mai grav, că undeva se lucrează împotriva lui. Că dacă era dată o poză accidental şi greşea…, dar au mai apărut încă două care nu erau deloc făcute întâmplător”, a afirmat jurnalistul.