21.7 C
București
sâmbătă, 24 iulie 2021 - 10:39

Criminalii şoferului român de TIR, ucis în faţa soţiei, într-o parcare din Franţa, au fost prinși

spot_img

Procurorii francezi au anunţat că au fost arestaţi criminalii lui Mihai Spătaru, şoferul român de TIR ucis în faţa soţiei, într-o parcare din Franţa.

După aproape o lună de la crimă, procurorii din Amiens, Franţa, au precizat că au arestat doi suspecţi, în vârstă de 27 de ani, de origine kurdă irakiană, în cazul morţii lui Mihai Spătaru, şoferul român de TIR ucis cu o sabie, într-o parcare de camioane.

Anchetatorii au găsit ADN-ul unuia dintre cei doi bărbați pe o mască chirurgicală lăsată într-o zonă a autostrăzii.

Potrivit francebleu.fr, suspecții sunt urmăriți penal pentru omucidere intenționată și tentativă de furt cu violență. Ambii contestă faptele, pentru care riscă până la 30 de ani de închisoare.

Mihai Spătaru a fost ucis în noaptea de 16 spre 17 mai 2021, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, chiar sub ochii soţiei sale.

Șoferii români nu se simt în siguranță

Ilie Matei, unul dintre foștii colegi ai românului ucis, susține că arestarea celor doi bărbați nu rezolvă și problemele cu care se confruntă șoferii români în Franța.

“Nu, nu vă inghesuiti să aplaudați, rămân probleme de rezolvat în urma acestei tragedii pe care autoritățile franceze speră să le acopere prin prinderea celor 2 suspecți. A trebuit să se întâmple o tragedie, a fost la un pas să se întâmple și a 2-a și nici acum marile probleme întâlnite pe teritoriul francez de ani de zile, nu si-au găsit rezolvarea. Timpul lor de reacție în ambele cazuri a fost de peste 1.30 h și asta nu se rezolvă prin prinderea a 2 oameni bănuiți de săvârșirea crimei.
 
Siguranța spațiilor de odihnă din zonele marilor orașe este în continuare o mare problemă pentru toți șoferii profesioniști aflați în tranzit. Problema imigranților care atacă autotrenurile în zona Calais și împrejurimi încă e una nerezolvată.
 
Cazul Mihai a scos la iveală o parte din problemele grave cu care se confruntă ai nostri pe șosele în țări ce se vor civilizate și până când aceste probleme de securitate nu își vor găsi rezolvarea oricare dintre noi suntem la un pas de a fi următoarele victime”, a precizat Ilie Matei- “Omul soselelor” pe Facebook.