27.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023 - 17:24
No menu items!

Creștere rapidă a focarelor COVID-19 în America Latină. Brazilia depășește Italia la numărul de infectări

spot_img

Cazurile confirmate de Covid-19 în Brazilia au depășit totalul în Italia și cresc în Mexic și Peru, în timp ce America Latină se luptă să izoleze focarul de coronavirus în creștere rapidă.

Brazilia a anunțat sâmbătă aproape 15.000 de noi infecții, ducând totalul la peste 230.000, cea de-a patra cea mai mare cantitate confirmată după SUA, Rusia și Marea Britanie, scrie The Guardian.

Există temeri întemeiată însă că numărul real de infecții este mult mai mare, În Brazilia fiind efectuate până acum mai puțin de jumătate de milion de teste, comparativ cu aproximativ 1,9 m în Spania și Italia.

Răspunsul țării a fost împiedicat de demisia a doi miniștri succesivi ai sănătății în ultima lună, care s-au plâns de inacțiune și imixtiunea președintelui, Jair Bolsonaro, un populist de dreapta care continuă să fie critic cu privire la măsurile de închidere puse în aplicare de autoritățile federale.

„Șomajul, foamea și mizeria vor fi viitorul celor care susțin tirania izolării totale”, a scris pe Tweeter Bolsonaro, sâmbătă, la o zi după ce Nelson Teich a demisionat după mai puțin de o lună din funcția de ministru al sănătății.

Brazilia este de așteptat să înregistreze cea mai mare contracție economică anuală în 2020, din istoria sa de peste un secol.