2.5 C
București
luni, 4 decembrie 2023 - 4:27
No menu items!

Cum arată în Wuhan testarea în masă: 222.675 teste într-o zi!

spot_img

Orașul Wuhan, unde se crede că își are originea focarul de SARS-CoV-2, a efectuat 222.675 de teste cu acid nucleic în data de 16 mai, cifră care s-a dublat în ziua următoare, afirmă autoritățile sanitare locale citate de The Guardian. Nu au mai fost găsite persoane infectate cu simptome de COVID-19, dar au fost identificați 28 de asimptomatici.

Wuhan a dat startul unei campanii în 14 mai pentru a căuta „transportatori asimptomatici” – persoane infectate, dar care nu prezintă niciun semn exterior al bolii – după ce a confirmat weekendul trecut, primul său grup de infecții cu Covid-19 de la relaxarea restricțiilor, în 8 aprilie.

Numărul de teste efectuate în 16 mai în orașul cu 11 milioane de locuitori a fost mai mare decât bilanțul de 186.400 de teste efectuate în perioada 14-15 mai și a fost, de asemenea, cel mai mare de când Comisia municipală de sănătate din Wuhan a început să publice datele, în 21 februarie.

Wuhan efectuează testarea în mod voluntar, iar rezultatele arată că nu au fost identificate cazuri cu simptome în perioada 14-16 mai, deși au fost găsiți 28 de noi purtători asimptomatici, conform rapoartelor zilnice publicate de autoritatea de sănătate Wuhan.

Cum este posibilă o testare de asemena dimensiuni?

La începutul lunii aprilie, a fost aprobată utilizarea unui nou kit de testare a acidului nucleic pentru COVID-19, care poate confirma cazurile în medie de 45 de minute, potrivit Institutului de Inginerie și Tehnologie Biomedicală din Suzhou, Academia Chineză de Științe.

Pe lângă faptul că este rapid, kitul de test are dimensiuni reduse și este ușor de transportat, ceea ce îl face ideal pentru testarea la fața locului în timp real.

Folosind un fluid special, kitul de testare este capabil să evidențieze direct agenții patogeni din probe și să elibereze acidul nucleic țintă, ceea ce înseamnă că poate obține rezultatul testării calitative fără extracția, purificarea și amplificarea PCR a acidului nucleic, o tehnică folosită pentru a face numeroase copii ale unui segment specific de ADN rapid și precis.

Trusa de testare poate fi depozitată și transportată la temperaturi normale, potrivit institutului.

Acesta a finalizat studii clinice pe mai mult de 600 de probe cu o rată de precizie de peste 99 la sută.