18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:29
No menu items!

Crește tensiunea la granița României. Noi bucăți de dronă, găsite în Tulcea după ce oamenii au sunat la 112

spot_img

Ministerul Apărării anunţă, miercuri, că elemente ale unei posibile drone au fost identificate în zona localităților Nufărul şi Victoria.

”Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităţilor Nufărul şi Victoria, din judeţul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri”, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, potrivit procedurilor, un alt elicopter al  Forţelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren şi ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

ISU Tulcea a primit două apeluri la 112 care anunţau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul, iar echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona respectivă pentru verificări.

”Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi – cum au comunicat colegii de la MApN – se fac cercetări în teren. În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate”, a mai transmis ISU Tulcea.

Forţele ruse au atacat marţi noaptea cu drone portul ucrainean Ismail, avariind infrastructura, a anunţat miercuri guvernatorul regiunii Odessa din Ucraina, Oleg Kiper. Tulcenii din opt localităţi aflate la graniţa româno-ucraineană au început să primească mesaje RO-ALERT în cazul atacurilor cu drone ruseşti pe teritoriul ucrainean, în noaptea de marţi spre miercuri fiind transmis un prim mesaj. Mesajul a fost transmis în jurul orei 1.00 populaţiei din oraşul Isaccea şi din comunele Luncaviţa, Grindu, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

                                                                                                                Adina Silav