18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:04
No menu items!

Mesaje RO-Alert în Tulcea și Galați, după atacurile rușilor asupra porturilor ucrainene: „Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri”

spot_img

Un nou atac cu drone rusești a avut loc miercuri dimineață asupra Ismailului și a provocat pagube în porturi și alte infrastructuri civile, anunță guvernatorului regiunii Odesa. Autorităţile române au emis un mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi din judeţele Tulcea și Galați, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. 

ISU Tulcea a emis, miercuri dimineaţă, un mesaj de avertizare.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adoposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

Potrivit acestuia, durata estimată a evenimentului este de 90 de minute.

ISU Tulcea a precizat că mesajul a fost transmis populaţiei din 8 localităţi: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

ISU Tulcea a precizat că a fost primul astfel de mesaj emis după decizia CNSU.

Până la ora transmiterii acestei ştiri nu au fost semnalate probleme.

Un mesaj RO-Alert similar a fost emis şi în Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, colonel Eugen Chiriţă, alarma RO-Alert s-a dat în jurul orei 3.00 şi a vizat zona Vama Galaţi Rutier spre localitatea Giurgiulesti.

Nu s-au înregistrat incidente şi nici apeluri la 112.

Rusia a atacat din nou la granița României

Au fost atacuri rusești, azi noapte, în toate porturile ucrainene de pe Dunăre. Sunt informații că au fost auzite alarme aeriene și explozii în Reni, Ismail și Chilia. 

Potrivit canalelor ucrainene de Telegram, la Reni a fost vizată infrastructura portuară. Exploziile ar fi provocat distrugeri și în gospodăriile localnicilor. Șase oameni au fost răniți, spune guvernatorul ucrainean.

Atacuri au fost și spre est, în raionul Cetatea Albă, nu departe de granița cu Republica Moldova.

Peste noapte, guvernatorul regiunii Odesa, de care țin și porturile dunărene, a avertizat în câteva rânduri locuitorii să intre de urgență în adăposturi și să nu filmeze, ca să nu le dezvăluie rușilor unde sunt bateriile de apărarea antiaeriană. Ucrainenii din zonă au stat în alertă toată noaptea. Au fost anunțați că vin dronele la miezul nopții.

Abia în jurul orei 5.00 s-a ridicat alarma. Sirenele s-au auzit și pe malul românesc al fluviului.

                                                                                                                 Adina Silav