20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 13:28
No menu items!

Covasna: Doi reținuți, după ce s-au avântat cu un topor asupra polițiștilor la o petrecere

spot_img

Două persoane din municipiul Sfântu Gheorghe, care au organizat o petrecere cu peste 30 de persoane, într-un apartament, au fost reţinute pentru 24 de ore pentru ultraj şi tulburarea liniştii publice după ce i-au ameninţat cu topoare și cuţite pe poliţiştii veniţi să oprească adunarea, scrie Agerpres

Echipajele de poliție care au răspuns inițial la un apel 112, au fost nevoiți să apeleze la intervenţia trupelor Serviciului de Acţiuni Speciale.

Cele două echipe de intervenţie formate din 3 poliţişti şi 3 jandarmi, care s-au deplasat la faţa locului au fost întâmpinate cu ostilitate de către proprietarul imobilului, care se afla într-o „vădită stare de ebrietate”, susține IPJ Covasna, într-un comunicat de presă.

„Bărbatul a proferat ameninţări forţelor de ordine, agitând în aer un topor, ameninţând în mod repetat forţele de ordine cu acte de violenţă şi cu moartea. În tot acest timp, bărbatul era însoţit de fiii săi, doi tineri, în vârstă de 17 ani şi de 20 ani, care aveau asupra lor cuţite. Bărbatul a fost introdus cu forţa în casă de către ceilalţi participanţi la petrecere, însă, la scurt timp, acesta a ieşit din imobil, având în mână un cuţit, cu care a continuat ameninţările la adresa poliţiştilor şi jandarmilor. La faţa locului au sosit în sprijin mai multe echipaje de intervenţie, printre care şi un echipaj al Serviciului de Acţiuni Speciale, care au procedat la aplanarea situaţiei şi au extras bărbatul din grup, conducându-l la sediul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe. După extragerea individului din grup, mai multe persoane au aruncat cu pietre în direcţia poliţiştilor şi jandarmilor şi au agitat în aer obiecte contondente, proferând ameninţări cu acte de violenţă la adresa echipajelor de intervenţie. Bărbatul de 41de ani şi fiul acestuia de 20 de ani au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore”, se arată în comunicat.