16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 0:02

Copil răpit de ciobani și forțat să muncească la stână

spot_img

Doi ciobani sunt cercetați de polițiști pentru că au luat cu forța un băiat de 13 din curtea casei bunicii și dus la stână ca să muncească pentru ei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Alin Apostol, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, că poliţiştii cercetază doi bărbaţi pentru lipsire de libertate, după ce, la începutul săptămânii, ar fi sechestrat un minor pe care l-ar fi obligat să muncească la o stână.

Copilul în vârstă de 13 ani ar fi fost luat de cei doi bărbaţi din curtea casei în care locuia cu bunica şi dus la o stână, la marginea localităţii Breasta, unde cei doi i-ar fi cerut să muncească. După două ore, copilul a plecat de la stână şi şi-a sunat unchiul să vină să îl ia. „Unchiul l-a dus pe copil la spital pentru că avea stări anxioase şi a depus şi plângere la Poliţie pentru lipsire de libertate”, a declarat Alin Apostol.

Cei doi ciobani au fost deja audiaţi de Poliţie, ei declarând că băiatul a mai lucrat la ei, dar acum nu i-au mai convenit banii pe care urma să îi primească. Procurorul de caz urmează să decidă dacă cei doi vor fi cercetaţi în libertate sau în stare de arest.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj a declanşat, de asemenea, o anchetă pentru a stabili în ce condiţii trăieşte copilul.

Andrei Tudor