10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:27

Continental România a ajuns la 19.700 de angajați și mai pregătește 1.000 de recrutări în acest an

spot_img

Continental România a ajuns la 19.700 de angajați, după ce 1.500 de persoane s-au alăturat echipei în 2017 pe diferite poziții, atât în centrele de inginerie, cât și în unitățile de producție, a anunțat cconcernul german.

„Compania Continental este prezentă în România cu toate cele cinci divizii. O gamă largă de mașini sunt echipate cu echipamentele eletronice, anvelope și produse ContiTech, cum ar fi curelele de transmisie și țevile de ventilație și aer condiționat, produse în România. Ne concentrăm pe cele mai relevante domenii tehnologice în sectorul automotive, inclusiv materialele din cauciuc pentru pneuri, electrificarea, conectivitatea și conducerea automată, respectiv autonomă. Peste 5.700 de ingineri și specialiști IT lucrează în centrele noastre de cercetare și dezvoltare”, a declarat Christian von Albrichsfeld, directorul general al Continental în România, potrivit unui comunicat al companiei.

Concernul a făcut investiții de peste 175 de milioane de euro în 2017 în locațiile sale din România. Compania a investit în infrastructură, echipamente și în tehnologii pentru centrele sale de cercetare și dezvoltare, precum și pentru unitățile de producție.

Compania Continental produce anual în fabricile sale din România peste 150 de milioane de unități destinate industriei auto.

”În 2018 intenționăm să creștem echipa cu peste 1.000 de persoane, în locuri de muncă precum software și IT & C, inginerie electrică și mecanică, inginerie de proces, operatori în aria de producție. Vizăm viitori colegi cu un nivel de experiență ce pornește de la tineri profesioniști la persoane cu un nivel mediu de experiență și până la experți”, a declarat Anica Stoica, director de resurse umane al Continental în România.

Continental detine unități de producție și centre de cercetare și de dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași.

V.B.