13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 15:48
No menu items!

Continental: Fabrica de componente electronice din Timișoara se extinde cu 30%. Ce urmează

spot_img

Fabrica de componente electronice Continental din Timișoara și-a extins aria de producție și depozitul cu 5.000 mp și a inaugurat o nouă clădire de birouri de peste 2.200 mp. Investiția în extinderea zonei de producție și construcția noii clădiri de birouri se ridică la peste 12 milioane de euro și a fost necesară datorită creșterii capacității de producție în următorii ani, potrivit unui comunicat al companiei. 

”Extinderea producției a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuiesă le livrămcliențilornoștri. Fabrica a cunoscut o evoluție impresionantă în cei zece ani de existență. Am început cu 200 de angajați în anul 2006 și am ajuns la peste 1.300”, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental. 

În fabrica din Timișoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri și unități de control a airbagului.

Compania Continental deține cinci divizii – Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope și ContiTech, cu o cifră de afaceri totală de 40,5 miliarde de euro și 220.000 de angajati în 56 de țări.

Continental detine șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor în București. Continental are aproximativ 17.500 de angajați în România.

V.B.